Der er rift om boligerne i Kastaniehjørnet

Få måneder efter, at boligerne i det nybyggede Kastaniehjørnet i hjertet af Billund blev klar til udlejning, er de fleste af boligerne udlejet, og der er stadig stor interesse om de resterende boliger.

Siden KIRKBI og Billund Boligforening i efteråret kunne melde boligerne klar til udlejning i det nybyggede Kastaniehjørnet, har der været masser af aktivitet i bygningen både med fremvisning af ledige boliger og indflytninger. På nuværende tidspunkt har KIRKBI kun enkelte ledige boliger tilbage, og Billund Boligforening, der udlejer gennem Bovia, melder også om stor interesse for boligerne.

- I almene boligforeninger bliver ledige boliger tilbudt de boligsøgende på baggrund af deres anciennitet. Det betyder, at vores udlejningsproces er lidt mere tidskrævende, end det man kender fra de private udlejere, men vi har mange interesserede på venteliste, og der kommer hele tiden flere til, så jeg er sikker på, at det hurtigt bliver fuldt udlejet, fortæller Louise Kristensen fra Bovia. Hun er en af de medarbejdere, der viser ledige boliger frem til de interesserede.

Faldt pladask

Lone Husted Nielsen er en af de nye beboere i Kastaniehjørnet, og hun kan godt forstå den store interesse, der er for byggeriet.

- Jeg var på udkig efter en mindre bolig, hvor der ikke var så meget at vedligeholde, da Kastaniehjørnet blev klar til udlejning. Jeg faldt pladask for det, da jeg så det første gang, og jeg har ikke fortrudt et eneste øjeblik, siger hun om sin beslutning. Lone Husted Nielsen er flyttet ind i en stor 2-værelses lejlighed med to altaner, hvorfra hun kan nyde henholdsvis morgen- og aftensolen. Udover at boligen lever op til hendes forventninger, nyder hun også fællesskabet, som allerede nu er ved at udvikle sig i opgangen.

- Vi hilser på hinanden i opgangen, og jeg har følt mig hjemme fra første dag. Det betyder meget for mig. Jeg kender også allerede flere af de andre beboere, og vi render gerne ind til hinanden for en kop kaffe, siger hun glad.

Hos KIRKBI, der udlejer 28 boliger i Kastaniehjørnet, glæder man sig over det spirende liv og fællesskab blandt lejerne. Byggeriet er en del af den byvision, som blev vedtaget i 2015 for udviklingen af Billund by.

- KIRKBI’s interesse har netop været at skabe et byggeri, som ville bidrage til livet i bymidten, så vi er meget tilfredse med, at det bliver taget så godt imod af de nye beboere, siger global ejendomschef i KIRKBI, Steen Pedersen.

Kastaniehjørnet er på mange måder et særligt byggeri. Udover at det er tegnet af den internationalt anerkendte arkitektgruppe Bjarke Ingels Group, er det også opført i et usædvanligt samarbejde mellem KIRKBI, Billund Boligforening og Billund Kommune. Derfor er der også 10 boliger nederst i byggeriet, der tilhører kommunen og skal bruges af Billund Plejecenter.

Billund Kommune har i bygningen fået 10 plejeboliger, som skal fordeles som et mix af faste boliger og korttidspladser. Den første korttidsplads blev besat den 12. februar 2022, og derefter vil der hurtigt komme flere.

 - Vi glæder os til at kunne tilbyde borgere med demens en ny og luftig bolig. Vi håber, at vores beboere vil se det som en stor fordel at bo tæt på bylivet, hvor udsigten giver rig mulighed for at følge med i verden. Vi håber også, at der med tiden bliver skabt kontakt til de øvrige beboere, så fællesskaber på tværs af generationer kan udvikle sig i det fælles gårdmiljø til glæde for alle beboere, siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.